گیاهان تصفیه کننده هوا و آب کدامند؟

تصور کنید که در قلب تهران آلوده، در خانه ای زندگی می کنید که هوای آن همیشه تازه و سرشار از اکسیژن است که به محض ورود به خانه احساس آرامش لذت بخشی می کنید. این اتفاق با گیاهان آپارتمانی که نقش گیاه تصفیه هوا را دارند، امکان پذیر خواهد شد. درواقع یکسری از گیاهان آپارتمانی گلدار، نه تنها منجربه زیبایی منزل شما خواهند شد، بلکه گیاه تصفیه کننده هوا و حتی گیاه تصفیه کننده آب هم هستند و به پاکسازی محیط کمک می کنند. گیاهان اکسیژن ساز میزان اکسیژن هوا را افزایش می دهند و کیفیت زندگی شما را نیز تقویت می کنند. همچنین بر روی کاهش میزان استرس و اضطراب هم تاثیرگذارند.

خرید انواع گل تازه و ارزان از گلفروشی آنلاین سولین بازار

اگر قصد دارید که از گیاهان آپارتمانی مقاوم برای تامین اکسیژن و بهبود کیفیت هوا و آب محیط خود استفاده کنید، باید از گیاهان تصفیه کننده هوا و آب استفاده کنید که در این مقاله به بررسی و معرفی کامل آن ها می پردازیم.

گیاهان آپارتمانی بر اساس فواید در گلفروشی آنلاین سولین بازار

تقسیم بندی گیاهان  آپارتمانی براساس فواید

گیاهان در طبیعت بسیار متنوع هستند و هرکدام یک نقش اساسی دارند مثلا تعدادی از گیاهان تنها نقش زیبایی دارند، برخی نقش بهبود کیفیت هوا و برخی دیگر نقش بهبود آب و یا سلامتی. تعدادی از گیاهان تصفیه کننده هوا می توانند تمامی آلاینده های محیط را جذب کنند و در مقابل اکسیژن تازه تولید کنند.

خرید گیاهان آپارتمانی در بعضی مواقع باعث  پاکسازی آب هم  می شوند و تعدادی از گیاهان نقش گیاه تصفیه کننده آب دارند و وظیفه آنها پاکسازی منابع آبی است. با خرید گیاهان آپارتمانی گلدار نیز می توانید زیبایی، لطافت به دکوراسیون منزل ببخشید و در آخر تعدادی از گیاهان آپارتمانی مقاوم نقش درمانی دارند و از آن ها به عنوان دارو در طب سنتی استفاده می شود.

خرید انواع گیاهان آپارتمانی از گلفروشی آنلاین سولین بازار

با توجه به تنوع فوق العاده زیاد گیاهان آپارتمانی و نقش آنها، در جدول زیر انواع گیاهان تصفیه کننده هوا، گیاهان تصفیه کننده آب و گیاهان آپارتمانی گلدار و نقش هریک را بررسی کرده ایم:

گیاه تصفیه هوا

گیاه تصفیه کننده آب

فنگ شویی

سانسوریا

بامبو خوش شانس

پتوس

پوتوس

پاپیتال

بامبو خوش شانس

دیفن باخیا

پتوس

زاموفیلیا

آگلونما

سرخس بوستون

فیکوس الاستیکا

زاموفیلیا

چمن گربه

سانسوریا

نخل بامبو

فیلودندرون

آگلونما

اسپاتی فیلوم

آلوئه ورا

ارکیده

فیلودندرون

برگ قاشقی

نخل بامبو

آلوئه ورا

عدسک آبی

کاکتوس

فیکوس الاستیکا

سرخس آبی

 

 

زاموفیلیا

 

 

مارانتا

 

تصور کنید بعد از یک روز پرمشغله وارد خانه می شوید و چشمتان به گیاهانی با برگ های سبز و باطراوت می افتد که تمام خستگی روزتان با دیدن آن ها از بین می رود. وجود گیاهان آپارتمانی در خانه باعث حس طراوت، آرامش و نشاط خواهد شد. علاوه بر آن گیاه تصفیه هوا آپارتمان می تواند اکسیژن کافی در محیط تولید کند و آلاینده های موجود را کاملا از بین ببرد. اما این گیاهان زیبا نیازمند مراقبت و نگهداری هستند تا همیشه این حس خوب را به محیط منتقل کنند. راهنمای کامل خرید و نگهداری گل و گیاه آپارتمانی به شما کمک می کند تا بتوانید به درستی و کاملا اصولی از آن ها مراقبت کنید.

 

گیاهان آپارتمانی بر اساس فواید

در دنیای پر از مشغله امروز، استرس و اضطراب بخش جدایی ناپذیر زندگی همه ما شده است که تاثیر مستقیمی بر سلامت روح وحتی جسم ما دارد. اما طبیعت همیشه راهی برای بازگشت تعادل به زندگی را به ما نشان می دهد. برخی از گیاهان آپارتمانی باعث ارتعاش انرژی مثبت در محیط می شوند که می تواند استرس را تا حد بسیار زیادی مدیریت کند. این گیاهان اغلب گیاهان تصفیه کننده هوا در منزل هستند که به گیاهان اکسیژن ساز هم معروف اند و در کاهش آلاینده های محیطی و ایجاد حس طراوت و انرژی مثبت موثرند. در ادامه به بررسی تعدادی از آن ها می پردازیم:

  • گیاه اسپاتی فیلوم:

گیاهان آپارتمانی بر اساس فواید؛ گیاهان تصفیه کننده هوا

Spathiphyllum یک گیاه آپارتمانی بسیار زیبا با برگ های سبز تیره است که جزو دسته گیاهان تصفیه کننده هوا است و قرار دادن آن در محیط باعث ارتعاش انرژی مثبت می شود. این گیاه به دلیل نیاز به مراقبت کم، در بین بسیاری از مردم بسیار محبوب است. اسپاتی فیلوم از گیاهان تصفیه کننده هوا محسوب می شود که وجود آن در اتاق خواب باعث آرامش، خواب راحت تر، جذب انرژی های منفی و ارتعاش انرژی مثبت خواهد شد. با داشتن یک گیاه اسپاتی فیلوم علاوه بر چندبرابر کردن زیبایی منزل، انرژی مثبت، هوای تمیز و اکسیژن تازه را وارد منزل خود می کنید.

  • گیاه بامبو خوش شانس:

بامبو copy

Lucky Bamboo یا بامبو خوش شانس از گیاهان محبوب آپارتمانی است که در فرهنگ چینی و فنگ شویی جایگاه ویژه ای دارد. درواقع این گیاه نقش بسیار موثری در ایجاد و ارتعاش انرژی مثبت دارد و نمادی از موفقیت، خوشبختی و انرژی مثبت است. بامبو خوش شانس جزو گیاهان تصفیه کننده هوا نیز است و همانطور که می دانید گیاهان تصفیه هوا قادر به ایجاد اکسیژن تازه در محیط هستند و به همین علت به گیاهان اکسیژن ساز معروف اند.

  • گیاه لاوندر:

لوندر copy

Lavender یا گیاه اسطوخودس از گیاهانی است که خواص آرامش بخش و درمانی بسیار زیادی دارد و به همین دلیل بین عموم مردم بسیار محبوب است. لاوندر نیز از گیاهان تصفیه کننده هوا است که خاصیت آنتی باکتریال دارد و می تواند تمام آلاینده های موجود در محیط را از بین ببرد. همچنین برای بهبود کیفیت خواب، کاهش استرس، برقراری انرژی مثبت در محیط و افزایش شادی استفاده می گردد. اسطوخودوس علاوه بر خواص درمانی بسیار زیادی که دارد، برای دکوراسیون و زیبایی منزل هم کاربرد دارد.

  • گیاه آلوئه اورا:

آلوئه ورا copy

Vera از جمله گیاهان همیشه سبز با برگ های بسیار ضخیم است که درون آن ژل است و نقش درمانی فوق العاده ای برای پوست دارد و به این موضوع بسیار معروف است. آلوئه اورا علاوه بر نقش درمانی، تاثیر بسزایی در ارتعاش انرژی مثبت دارد. درواقع آلوئه ‌ورا توانایی بالایی در جذب سموم هوا مانند فرمالدهید و بنزن دارد و از گیاهان تصفیه کننده هوا است. حضور آلوئه اورا در خانه منجربه کاهش استرس و اضطراب و بهبود کیفیت خواب خواهد شد. آلوئه اورا در فرهنگ فنگ شویی نمادی از موفقیت، رفاه و ثروت است.

  • گیاه رزماری:

رزماری copy

Rosemary از گیاهان تصفیه کننده هوای منزل است که در فرهنگ فنگ شویی و انرژی درمانی کاربرد فراوانی دارد. این گیاه علاوه بر تصفیه هوا، نقش درمانی، انرژی بخشی و آشپزی هم دارد. رز ماری می تواند تمام انرژی های منفی موجود در محیط را دفع کند و در مقابل انرژی مثبت در محیط ارتعاش کند. برگ های رزماری دارای خاصیت آنتی باکتریال است و به همین علت از گیاهان تصفیه هوا محسوب می شود.

تصور کنید وقتی از هرج و مرج شدید شهر وارد خانه می شوید، احساس آرامش مطلق دارید، فضا طوری چیده شده که انگار هر شی دقیقا در جای درست خود قرار دارد و جریان زندگی در آن محیط کملا هماهنگ و دلپذیر است. خانه سرشار از احساس آرامش، انرژی مثبت و آرامش است. وجود گیاهان آپارتمانی در منزل به این موضوع کمک می کند تا دقیقا چنین احساسی در خانه جریان داشته باشد. رمز و رازهایی برای شناخت گیاهان مناسب فنگ شویی وجود دارد که با آگاهی به آن ها می توانید مناسب ترین گیاهان آپارتمانی را برای منزل خود انتخاب کنید تا منزلتان مملو از احساس خوب و مثبت شود.

 

۲گیاه copy

گیاهان تصفیه کننده هوا

گیاهان تصفیه هوا در منزل یکسری گیاهان آپارتمانی هستند که وجود آن ها در خانه نه تنها به زیبایی منزل شما بسیار کمک می کنند، بلکه با جذب سموم، اکسیژن بسیاری تولید می کنند و به افزایش رطوبت محیط، طراوت بسیار بالا و تازگی هوا محیط کمک خواهد کرد. گیاهان اکسیژن ساز می توانند به افزایش انرژی مثبت، کاهش استرس و تنش در خانه و همچنین بهبود کیفیت خواب و برقراری آرامش نیز کمک کند. در ادامه برخی از رایج ترین گیاهان تصفیه کننده هوا را مورد بررسی قرار می دهیم:

  • گیاه سانسوریا:

۱سانسوریا copy

گیاه سانسوریا از قوی ترین گیاهان تصفیه کننده هوا است که به زبان مادر شوهر هم معروف است. این گیاه توانایی بسیار بالایی در جذب سموم و تولید اکسیژن دارد. سانسوریا می تواند انواع آلاینده هایی مثل بنزن، فرمالدهید، تری کلرواتیلن و زایلن و تولوئن را دفع کند. سانسوریا قادر است که در تاریکی شب اکسیژن خالص تولید کند و به همین علت وجود این گیاه به هنگام شب باعث بهبود عملکرد خواب می شود. این گیاه دارای خواص درمانی نیز است مثلا برای درمان سردرد، میگرن، مشکلات تنفسی و آلرژی کاربرد دارد.

  • گیاه پوتوس:

۱پتوس copy

پتوس نیز از دیگر گیاهان تصفیه کننده هوا است که توانایی بالایی در حذف آلاینده ها و تولید اکسیژن خالص دارد. زایلن و تولوئن، بنزن و فرمالدهید از جمله مواد آلاینده ای است که پتوس توانایی دفع آن ها را دارد. از ویژگی های مثبت پتوس این است که در محیط های بسیار کم نور و آلوده هم قادر به رشد است و همچنان به تولید اکسیژن و تصفیه هوا در این موقعیت ادامه خواهد داد.

  • گیاه اسپاتی فیلوم:

اسپاتی فیلوم۱ copy

اسپاتی فیلوم که به لیلی صلح معروف است، قادر به حذف سموم خطرناک موجود در هوا می باشد. گیاه اسپاتی فیلوم از جمله گیاهان تصفیه کننده هوا ناسا است که می تواند سمومی مثل آمونیاک، بنزن، فرمالدهید و تری‌کلرواتیلن را دفع کند. علاوه بر آن، این گیاه می تواند با تبخیر آب موجود در برگ ها خود، میزان رطوبت موجود در هوا را به خوبی افزایش دهد و خشکی هوا را از بین ببرد و همچنین برای مشکلات پوستی، سرفه های شدید و خشکی پوست کاربرد دارد.

  • گیاه فیکوس:

فیکوس copy

فیکوس از محبوب ترین گیاهان اکسیژن ناسا است که توانایی بسیر بالایی در تصفیه هوا و دفع آلاینده های محیطی دارد. فیکوس می تواند انواع آلاینده های موجود در دود سیگار، مواد شوینده، مواد صنعتی، پاک کننده های شیمایی، مصالح ساختمانی و آلاینده های پلاستیکی را از بین ببرد. فیکوس از گیاهان اکسیژن ساز خانگی است که خواص درمانی فوق العاده ای برای مشکلات پوستی، انواع آلرژی و مشکلات تنفسی نیز دارد.

  • گیاه دراسنا:

دراسنا copy

گیاه دراسنا از گیاهان تصفیه کننده هوا ناسا است که یکی از بهترین فیلترهای طبیعی هوا است و می تواند انواع آلاینده های بنزن، فرمالدهید، زایلن و تولوئن و تری‌کلرواتیلن را دفع کند. این گیاه با جذب دی اکسید کربن و تولید اکسیژن قادر به بهبود هوا و تصفیه آن می شود. وجود یک گیاه دراسنا در خانه منجربه بهبود عملکرد خواب، کاهش استرس، تصفیه هوا و ایجاد حس آرامش در منزل خواهد شد.

  • گیاه برگ عبایی:

برگ عبایی copy

گیاه برگ عبایی یا آسپیدیسترا از گیاهان آپارتمانی مقاوم است که علاوه بر زیبایی فوق العاده ای که دارد، یک تصفیه کننده بسیار قوی است. این گیاه می تواند اکثر آلاینده های مضر را دفع کند و اکسیژن را در محیط تولید کند. همچنین برای درمان بیماری های پوستی، آلرژی و مشکلات روحی بسیار کاربردی است. ایجاد آرامش و انرژی مثبت از دیگر خاصیت های گیاه برگ عبایی است.

  • گیاه نخل بامبو:

بامبو نخل copy

نخل بامبو یا Chamaedorea seifrizii از گیاهان تصفیه کننده است که مطالعات ناسا نشان داده از قوی ترین و موثرترین تصفیه کننده های آلاینده هوا است. این گیاه رطوبت زایی طبیعی داشته و با انجام فتوسنتز می تواند سطح اکسیژن محیط را تا حد بسیار زیادی افزایش دهد. براساس فرهنگ فنگ شویی، گیاه نخل بامبو می تواند حس آرامش و تعادل را در محیط برقرار سازد. جهت آشنایی بیشتر با انواع گیاهان تصفیه کننده هوا می توانید از کارشناسان فروشگاه گل و گیاه سولین بازار راهنمایی بگیرید.

خرید انواع بونسای، بن سای از گلفروشی آنلاین سولین بازار

گیاهان تصفیه کننده آب

پس از معرفی کامل گیاهان تصفیه کننده هوا قصد داریم تا گیاهان تصفیه کننده آب را بررسی کنیم. همه ما می دانیم که مهمترین و اصلی ترین منبع حیاتی روی کره زمین آب است که برخی از فعالیت ها مثل فعالیت های انسانی، کشاورزی و یا صنعتی منجربه آلوده شدن آن می شود. امروزه آلاینده های آبی تبدیل به یکی از چالش برانگیزترین مشکلات شده است. گیاهان تصفیه کننده آب قادرند تا به شکل طبیعی و بسیار کم هزینه این آلاینده ها را دفع کنند.

درواقع گیاهان تصفیه کننده آب به وسیله ریشه، ساقه و برگ های خود امکان جذب آلاینده های سنگین مثل فسفات ها، نیترات ها، باکتری های مضر و مواد آلی را دارند. از گیاه تصفیه کننده آب اغلب در تالاب ها، دریاچه های مصنوعی، حوضچه های طبیعی استفاده می شود که در ادامه برخی از مهمترین آن ها را مورد بررسی قرار دادیم:

۳۲گیاه copy

  • نی: گیاه نی یا نی وحشی نوعی گیاه تصفیه کننده آب است که دارای ساقه های بلند و نازک است و می تواند آلاینده های خطرناک مثل فلزات سنگین، جیوه، سرب و آلومینیوم موجود در آب را دفع کند. نی همچنین قادر است تا مواد مغذی اضافی موجود در آب را از بین ببرد. گیاه نی یک تصفیه کننده طبیعی آب است و تاثیرات فوق العاده مثبتی بر روی کیفیت آب خواهد داشت.
  • نیلوفر آبی: نیلوفر آبی از زیباترین گیاهان آبزی است که اغلب در دریاچه یا آب های بسیار کم عمق رشد می کند. نیلوفر آبی می تواند ترکیبات سمی موجود در آب مثل فسفر و نیتروژن را به خوبی از بین ببرد. نیلوفر آبی با انجام فتوسنتز نیز می تواند میزان اکسیژن محلول در آب را افزایش دهد و این موضوع به موجودات آبزی هم کمک خواهد کرد.
  • عدسک آبی: عدسک آّبی یک گیاه تصفیه کننده آب است که در آب های بسیار کم عمق و مناطق باتلاقی رشد می کند. این گیاه می تواند نیتروژن و فسفر موجود در آب که ناشی از فاضلاب و آلاینده های کشاورزی است را به خوبی جذب کند. همچنین عدسک آبی قادر به از بین بردن آلاینده های موجود در آب است. عدسک آبی به عنوان یک زیستگاه برای حشرات و موجودات کوچک آبزی عمل می‌کند و تنوع زیستی را در اکوسیستم‌های آبی افزایش می‌دهد.

1کاکتوس copy

  • سنبل آبی: سنبل آبی از گیاهان آبزی شناور است که یک گیاه تصفیه کننده آب است و می تواند علاوه بر کاهش آلودگی شیمیایی داخل آب، مواد مغذی اضافی آب را نیز از بین ببرد. سنبل آبی به وسیله عمل فتوسنتز قادر به تولید اکسیژن در آب است و این اکسیژن به موجودات آبزی هم کمک خواهد کرد. سنبل آبی دارای گل های فوق العاده زیبا و معطری به رنگ بنفش است.
  • بارهنگ آبی: بارهنگ آبی یا سرخس آبی نوعی گیاه آبزی شناور است که به شکل طبیعی در آب های بسیار کم عمق و مناطق باتلاقی رشد می کند. بارهنگ آبی دارای برگ های بزرگ و نازک است و اعلب به رنگ سبز بسیار روشن هستند و همانند کاسه بر روی آب باز می شوند. بارهنگ یک تصفیه کننده آب است و می تواند آلودگی های شیمیایی موجود در آب را از بین ببرد، همچنین جزو گیاهان تصفیه کننده هوا هم است و می تواند سطح اکسیژن موجود در آب را افزایش دهد.

آگلونما copy

  • جگن: گیاه جگن اغلب در مناطق باتلاقی و کنار رودخانه ها رشد می کند و دارای ساقه های خیلی باریک و بلند است و به صورت توده ای در آب رشد می کند. جگن یک تصفیه کننده طبیعی آب است و نوعی زیستگاه طبیعی برای موجودات داخل آب هم به شمار می رود. این گیاه قادر است تا انواع آلودگی های موجود در آب را کاملا از بین ببرد و از طریق فتوسنتز می تواند اکسیژن نیز تولید کند.
  • علف وتیور: علف وتیور نوعی گیاه علفی دائمی است که اغلب در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند. این گیاه ریشه های عمیق و گسترده ای داره و منجربه تثبیت خاک خواهد شد. گیاه علف وتیور قابلیت تصفیه کنندگی طبیعی آب را دارد و می تواند آلاینده های مضر موجود در آب را از بین ببرد. علف وتیور تنوع زیستی در اکوسیستم های آبی را افزایش می دهد چون به عنوان یک زیستگاه برای پرندگان و موجودات آّبزی عمل می کند.

پتوس copy

گیاهان تصفیه کننده هوا و آب

گیاهان از معجزات طبیعت هستند که نه تنها باعث زیبایی و سرزندگی محیط زندگی می می شوند، بلکه برخی از گیاهان اکسیژن تولید می کنند و برخی دیگر نیز نقش بسزایی در کاهش آلاینده های آّبی دارند. گیاهان تصفیه کننده هوا با تولید اکسیژن در محیط باعث برقراری آرامش، انرژی مثبت و کاهش استرس می شوند و به همین علت به گیاهان اکسیژن ساز آپارتمانی معروف اند. در مقابل گیاهان تصفیه کننده هوا، گیاهان تصفیه کننده آب وجود دارند که آلاینده های سنگین در آب را جذب خود می کنند. این گیاهان تصفیه کننده به ما نشان می دهند که طبیعت بهترین و ساده ترین راهکار برای مقابله با آلودگی ها هستند.

شما نیز نظرات خود را در رابطه با تجربه خود از گیاهان تصفیه کننده هوا و آب و خرید آن با ما در میان بگذارید.

خرید انواع گل تازه و ارزان از گلفروشی آنلاین سولین بازار

سوالات متداول:

بهترین گیاهان تصفیه کننده هوا کدام اند؟

سانسوریا بهترین گیاه تصفیه کننده هوا است چون اغلب آلاینده های خطرناک مثل فرمالدهید، بنزن، زایلن، تولوئن و تری‌کلرواتیلن را دفع می کند و توانایی تولید اکسیژن در شب را دارد. از طرفی این گیاه تصفیه هوا آپارتمانی بسیار مقاوم بوده و نگهداری آسانی هم دارد.

گیاهان آبزی چه نوع گیاهی هستند؟

گیاهان آبی یا گیاهان آبزی نوعی از گیاهان هستند که تمام یا نیمی از چرخه زندگی خود را درون آب می گذرانند. گیاهان آبزی نقش کلیدی در سلامت اکوسیستم‌های آبی دارند و قادرند تا به تعادل در طبیعت کمک کنند.

گیاهان اکسیژن ساز در شب چیست؟

برخی از گیاهان تصفیه کننده هوا مثل سانسوریا می تواند در شب هم اکسیژن تولید کند و به همین دلیل به آن گیاه اکسیژن ساز می گویند. این گیاهان با تولید اکسیژن در شب به خواب بهتر و آرامش شما کمک بسیاری خواهد کرد.

تفاوت گیاهان آکواریومی با گیاهان آبزی در چیست؟

گیاهان آکواریومی برای آکواریوم های مصنوعی طراحی شده است مثل گیاهان تراریوم. در حالیکه گیاهان آبزی در محیط های طبیعی رشد می کند و نقش بسیار مهمی در اکوسیستم های آبی دارد.

گیاهان تراریوم چیست؟

تراریوم محفظه کوچک و نسبتا بسته ای است که انواع گیاهان آکواریومی به اندازه کوچک در آن قرار می گیرند. تراریوم اغلب برای دکوراسیون داخلی منزل قابل استفاده است.

بهترین گیاه تصفیه کننده آب چیست؟

گیاه سنبل آبی، بارهنگ آبی و نیلوفر آبی از بهترین گیاهان تصفیه کننده آب هستند. این گیاهان می توانند در پروژه های احیای زیستگاه ها و همچنین مدیریت منابع آبی استفاده شود.

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید!

Picture of میترا احمدی
میترا احمدی
کمک کردن به دیگران به هر نحوی از کارهایی هست که تلاش میکنم روزانه آن را انجام دهم.به عنوان یک کارشناس تولید محتوا فارسی و انگلیسی سعی می کنم در این مسیر با قلمم به دیگران کمک کنم تا اطلاعاتی که در جستجوی آن هستند رو هرچه سریعتر پیدا کنند.
نظر شما در مورد این مقاله چیست؟
دیدگاه شما بعد از تائید توسط پشتیبانی سولین بازار نمایش داده خواهد شد .